Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Hvad kan en mini el-scooter, som andre modeller ikke kan?

Colibri mini el-scooter - elscooter - elscooter
Del dette indhold:

En mini el-scooter er typisk en el-scooter, der kan klappes sammen eller skilles ad, når du vil transportere den eller gemme den af vejen, og som er designet til brug på fortove og i indkøbsområder.

Diskussionen om fordelene ved en mini el-scooter kan ofte bedst forstås i forhold til deres klassifikation.
Der er grundlæggende tre typer el-scootere: klasse A primært til indendørs brug, klasse B til både indendørs og udendørs brug samt klasse C primært til udendørs brug. I hver af de tre klasser er der både trehjulede og firehjulede el-scootere.

Klasse A el-scootere

  • Lav vægt
  • Lav hastighed
  • Primært til indendørs brug. Kan dog også anvendes på fortove og andre jævne underlag.
  • Maksimal hastighed er 8 km/t
  • Ofte designet til at kunne klappes sammen eller skilles ad i mindre dele for at lette opbevaring og transport

Klasse B og C el-scootere

  • Beregnet til kørsel indendørs samt på udendørs fortove, cykelstier og moderat ujævnt underlag (Klasse B)
  • Beregnet til kørsel på ujævnt terræn og terræn med stigninger (Klasse C)
  • Ofte meget tungere modeller, grundet de større batterier og et mere robust design
  • Omfatter funktioner som blinklys, horn og bremselys, fordi den må bruges til vejkørsel

Vigtige sammenligninger

1. Vægt

Den lave vægt skyldes ofte de materialer, der er brugt til konstruktionen, og den mindre størrelse. Denne reducerede vægt giver naturligvis brugeren en større frihed og manøvredygtighed ved kørsel i de omgivelser, el-scooteren er beregnet til, og giver dig således flere valgmuligheder og en større kontrol.

2. Hastighed

Selv om nogle kan opfatte fartbegrænsningen for en klasse A el-scooter som noget negativt, er det modsatte faktisk tilfældet. Tænk over de omgivelser, mini- el-scooteren bruges i. Er det behovet for manøvredygtighed eller fart, der er størst? Farten for el-scootere i denne klasse er således begrænset for at maksimere ydeevnen på andre parametre samt sikkerheden for brugeren og de øvrige trafikanter.

3. Opbevaring

De fleste klasse A el-scootere er nemme at klappe sammen eller skille ad. De er også kendt som “bagagerumsscootere”, ganske enkelt fordi de har den fordel, at de kan være i bilens bagagerum eller tjekkes ind som bagage på flyrejsen.
Når en el-scooter er “sammenklappelig”, betyder det, at den ved hjælp af en foldemekanisme er nem at klappe sammen til en praktisk og kompakt størrelse, der kan gemmes af vejen i en tilhørende boks eller taske. Når en mini el-scooter kan “skilles ad”, vil det sige, at den kan deles i mindre dele for at spare plads. Modeller som f.eks. Invacare Colibri kan ex skilles ad helt uden værktøj og er lige så nem at samle igen ved hjælp af et unikt LiteLock™-system.

Hvad vil du bruge el-scooteren til?

Hvis du har planer om at anskaffe dig en el-scooter, skal du allerførst tænke over dens formål – hvordan skal den hjælpe dig i dine hverdagsrutiner og gøre dig mere selvstændig?

Hvis du skal bruge den til at køre ture til det lokale supermarked eller indkøbscenter, komme rundt i dit hjem eller medbringe på ferie eller i bilen, vil du muligvis have større gavn af en mini el-scooter end af en tungere klasse B eller C model. Men hvis du skal bruge den til at besøge venner, der bor mere end blot nogle få kilometer væk, har du brug for en stærkere model, og så er mini el-scooteren nok ikke den rigtige løsning.

En mini el-scooter kan forandre dit liv, idet den gør det muligt for dig at udføre dine daglige rutiner sikkert og selvstændigt i mange år fremover.

Teksten er oversat og tilpasset fra engelsk.