Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Sådan kan du pifte dit hygiejnehjælpemiddel op

Del dette indhold:

Indretning har stor påvirkning på både trivsel og tryghed i hjemmet

Sådan kan du pifte dit hygiejnehjælpemiddel op

For mange der har brug for hjælpemidler på fx. badeværelset, kan det være en stor hindring for personlig stil og indretning.

Det er ikke en ukendt faktor at mobilitetshjælpemidler kan have ry for at være intetsigende, kedelige og sterile, når det kommer til udseende. Der er dog måder, hvor du med få midler kan pifte dine badeværelseshjælpemidler op, så de kan passe lige ind i din personlige stil.

Vi har her samlet 4 simple trin med et lille udpluk til hvordan du kan sætte dit personlige præg på dine hjælpemidler

Step 1:

Vælg et tilgændeligt hjælpemidler til badeværelset.

  • Uanset om det er en toiletforhøjer eller et badebræt du vil pifte op kan du starte i det små, for jo mere sikker du bliver med de kunstneriske evner, jo mere ambitiøs kan du til sidst blive med andre hjælpemidler!

Step 2.

Brug god tid på at tænke og overveje dit design.

  • Vil farverige blomster få dig til at føle, at sommeren er lige om hjørnet eller vil moderne striber forvandle dine hjælpemidler til et moderigtigt møbel?
    Et vigtigt skridt på vejen er at tænke over dit design, og hvordan det vil passe til netop lige præcis din personlige stil og omgivelser.

Step 3:

Find maling, folie eller dit helt eget valg af hobbymaterialer.

  • Det er meget vigtigt at den maling og de materialer, du vælger, passer til det materiale, som dit hjælpemiddel er lavet af og det er også vigtigt at tage hensyn til, hvor meget slitage det kan blive udsat for. Hvis fx. din toiletforhøjet er lavet af plastik, og du vil sætte pailletter på for at give den et unik disco-look (God idé, forresten – hvis vi selv skal sige det!) skal du finde lim, der er egnet til plastik. På samme måde skal du vælge vandfast maling til fx. dit badebræt eller udendørs maling,  og i det hele taget tage højde for de alle materialer til de ting, du måske også bruger, fx. hvis du nyder at tage camping, ture til vandet eller noget helt andet.  Ved at vælge de helt rigtige farver og materialer sikrer du altså at dine kunstneriske anstrengelser ikke går til spilde og at dit nye design holder så længe som muligt.

Step 4:

Slip kreativiteten og din indre kunstner løs!

  • Dette trin er (hvis vi selv skal sige det) den sjoveste del!
    Vær kreativ, og husk at nyde det mens det står på! Måske du til sidst endda får helt lyst til at afholde fernisering af dit nye farverige, paillettebeklædte, avantgarde møbel og inviterer venner og familie forbi til at se dit flotte resultat.

Uanset hvad så gjorde du det! – Stort tillykke med din nye unikke tilføjelse til badeværelset.

 

…Og hvis nu kunst ikke liiige er noget for dig.

– Så findes der også rigtig mange gode og stilrene mobilitets- og hygiejnehjælpemidler derude, som personer med et handicap også vil kunne føle sig stilfulde ved at bruge. Det er dog samtidig vigtigt at understrege, at valget af et hjælpemiddel ikke skal forhastes.

 

 

Har du lyst til at læse flere artikler om løsninger i hjemmet kan du prøve artiklerne her:
– “Handicapbadeværelse – der er mange muligheder”
– “Toilethjælpemidler sikrer uafhængighed ved toiletbesøg”

 

Denne tekst har afsæt i og er oversat fra engelsk som du kan læse ved at klikke her