Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Offentlig transport: Find de rigtige oplysninger om adgangsforholdene

Find information om adgangsforholdene til offentlig transport før du rejser

Skal du et sted hen, hvor du ikke har været før, og ved du intet om adgangsforholdene og den offentlige transport på stedet, eller om den overhovedet er tilgængelig for kørestolsbrugere?

Fortvivl ikke – Det er en situation, som mange andre kørestolsbrugere har stået i før dig. Vi har samlet en række tips, der kan hjælpe dig til at blive ekstra godt forberedt, inden du ankommer til stedet.

Fidusen er at undersøge tingene grundigt på forhånd. Det lyder jo som et ret indlysende råd, men sagen er, at mange (heriblandt jeg selv) ofte venter til sidste øjeblik med at sætte sig ind i tingene, eller måske får de ikke tjekket noget overhovedet, før de begiver sig på vej mod den nye destination. Viden er altafgørende, og for at få den rigtige viden er du nødt til at lave et grundigt forarbejde!

Undersøg adgangsforhold og transportmuligheder før dit besøg

1. Læs blogs!

Selv om du rejser til et, for dig, nyt sted i verden, så er der en god chance for, at andre kørestolsbrugere har været der før. I så fald findes der med stor sandsynlighed også nogle gode blogindlæg på nettet, som andre, måske med et lignende handicap, har skrevet for at dele ud af deres erfaringer og oplevelser, herunder nyttige anmeldelser af de lokale transportmuligheder. Det gode ved at læse blogindlæg er, at du får insiderviden fra det virkelige liv – fra personer, der har været der selv. Du kan lede efter blogs om handicapvenlige rejser og transport på nettet og via de sociale medier.

2. Google!

Hvor kedeligt og trivielt det end lyder, kan Google ofte give dig nogle af de svar, du søger. Prøv fx at søge på “handicapvenlig transport i …” (eller på engelsk: “accessible transportation in …”) og afslutte søgestrengen med navnet på dit bestemmelsessted. Du vil helt sikkert få et væld af forskellige informationer, hvoraf nogle kan være virkelig nyttige, mens du muligvis også vil skulle sortere en masse mindre nyttige resultater fra.

3. Kontakt det lokale turistråd

Et gyldent råd, som er næsten 100% idiotsikkert, er at kontakte det lokale turistråd. Her ligger de inde med alle oplysninger om alt, hvad du nogensinde kunne tænke dig at vide om lige præcis deres lille del af verden. Hvis du ex skal til Eindhoven i Holland, er det nemt at tage kontakt til Eindhovens turistkontor før din afrejse og forhøre dig om adgangsforholdene i deres offentlige transportmidler og meget, meget mere.

Hvad så, når du er ankommet?

Hvad sker der, hvis du ankommer til destinationen og indser, at du har glemt at foretage den nødvendige research? Ingen grund til panik! Her er yderligere 3 tips til, hvad du kan gøre, når du er ankommet og er helt rundt på gulvet.

1. Find turistinformationen

I lighed med rådet ovenfor om at kontakte det lokale turistråd før din afrejse er det en rigtig god ide at begive dig til den nærmeste turistinformation, hvis du allerede er ankommet på dit bestemmelsessted, men stadig mangler oplysninger om den offentlige transport på stedet. Her kan de fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide.

2. Spørg de lokale

De lokale ved altid bedst, så hvis alle andre muligheder er udtømt, kan du altid lede efter en person, der er lokalkendt, og spørge vedkommende, om han eller hun kan fortælle dig om de offentlige transportmidler og tilgængelighed. De lokale har med stor sandsynlighed en masse viden, du kan gøre brug af.

3. Spørg på dit hotel

Hvis du spørger personalet på dit hotel, kan de helt sikkert hjælpe dig med at finde oplysninger om adgangsforholdene for de lokale offentlige transportmidler. Dette råd er naturligvis kun relevant, hvis du rent faktisk skal bo på hotel – men hvis du skal det og tænker, at personalet måske kan hjælpe dig, skal du ikke være bange for at spørge.

Vi håber, disse tips har hjulpet dig lidt på vej!

Rejselysten? – Læs vores blog “Vil du rejse? 5 handicapvenlige rejsedestinationer”