Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Kom godt i gang med SMOOV med Ben Clark fra Adapt to Perform

Del dette indhold:

Elektriske hjælpemotorer til manuelle kørestole bliver mere og mere populære. Der findes mange produkter på markedet, der overordnet set kan opdeles i kategorierne: Brugerbetjente og hjælperbetjente hjælpemotorer.

SMOOV hjælpemotor

Senest har Invacare udviklet udviklet Alber SMOOV – er lille, let, diskret og hurtig monteret hjælpemotor, som forventes at sætte yderligere skub i markedet for elektriske hjælpemotorer. SMOOV er en håndfri, dynamisk hjælpemotor med 360°-mobilitet. Vi bad bloggeren Ben Clark om at udpakke og teste produktet ud og fortælle os, hvad han syntes.

Det første, Ben lagde mærke til, var SMOOVs lækre emballage. For mange producenter er det at produktet præsenterer sig pænt noget, de først kommer i tanker om bagefter – men Albers flotte design betyder, at denne nye gadget er noget, man glæder sig til at åbne. Emballagens overordnede design og udtryk er virkelig flot og lækkert. Det er tydeligt, at det er god kvalitet – men som Ben samtidigt siger, er det vigtigste naturligvis, hvordan udstyret fungerer.

Alber Smoov

SMOOV kan køre med en hastighed på op til 10 km i timen, har en rækkevidde på omkring 20 km og kan  klare stigninger på op til 16%. Drivenheden i sig selv vejer 7,2 kg – hvilket kan lyde af meget, når man tænker på, at det er cirka samme vægt som en letvægtskørestol – men som Ben påpeger, må der gerne være lidt “gods” i udstyret, fordi det giver større trækkraft. Med drivenheden følger desuden en praktisk app, hvilket er en af de egenskaber, Ben synes bedst om. Appen bruges ikke til betjening af drivenheden, men giver dig masser af nyttige informationer, fx batterikapacitet og tilbagelagt distance, og hjælper dig til at indstille forskellige køreprofiler.

Derudover er SMOOV virkelig nem at montere – drivenheden klikkes ganske enkelt fast på kørestolens hjulaksel ved hjælp af et lille og diskret monteringsbeslag. Ud over at monteringsbeslaget er hurtig og let at montere, vejer det ikke meget og gør kun kørestolen nogle få hundrede gram tungere.  Det betyder at når du afmonterer drivenheden for fx at løfte stolen op i bilens bagagerum, udgør beslaget ikke nogen nævneværdig ekstra vægt – hvilket er en klar fordel.

Overordnet set var der 7 ting, Ben syntes rigtig godt om ved SMOOV:

  1. Han var vild med det faktum, at drivenheden er kompakt nok til at komme med ombord på et fly. Han har planer om at gennemteste SMOOV på en tur til Bali, hvorfra han vil lave en mere detaljeret anmeldelse.
  2. Han er super tilfreds med designet. Mange producenter har ikke fokus på det æstetiske aspekt, og ifølge Ben er det noget, Invacare Alber er bedre til end nogen anden.
  3. Han synes også, at det lille, lette og diskrete monteringsbeslag er en fantastisk løsning, som sikrer, at hans kørestol forbliver kompakt og let.
  4. Kontrolenheden er let at kontrollere og klikke af og på, selv med begrænset håndfunktion.
  5. Han kommenterede også, at hastigheden er helt perfekt. Nogle produkter på markedet kan være lidt aggressive, men SMOOV kører med en behagelig hastighed.
  6. Og så har SMOOV indbygget USB-stik, der kan anvendes til at lade din smartphone med.
  7. Endelig er SMOOV appen super enkel, brugervenlig og relevant – og fortæller dig alt, hvad du skal vide om din nye gadget.

Ben vil inden længe lægge sin detaljerede anmeldelse af produktet ud fra sin ferie på Bali. I mellemtiden kunne du jo kontakte den lokale konsulent, og bestille tid til en prøvekørsel og se, hvad du selv synes om SMOOV.