Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Janis McDavids opskrift på mod

Janis McDavid er mentaltræner, forfatter, motivationsekspert, foredragsholder og globetrotter. Uanset hvad den unge tysker sætter sig for, så skal han nok få det til at lykkes – for det er hans overbevisning, at “begrænsninger starter i dit eget hoved” – Nedenfor deler vi Janis’ opskrift på ”mod”.

Vi har tidligere delt Janis McDavids store rejseeventyr til Peru med jer her på siden. Janis McDavid er mentaltræner, forfatter, motivationsekspert, foredragsholder og globetrotter. Uanset hvad den unge tysker sætter sig for, så skal han nok få det til at lykkes – for det er hans overbevisning, at “begrænsninger starter i dit eget hoved” – Nedenfor deler vi Janis’ opskrift på ”mod”.

Hvordan holder vi frygt og bekymring fra døren?

Nogle mennesker virker til at have fået appetit på udfordringer i vuggegave. Modigt og kreativt gør de deres drømme til virkelighed. For andre er det en uovervindelig hindring eller i hvert fald en stor udfordring. Som foredragsholder og mentaltræner bliver jeg ofte spurgt, om jeg har en hemmelig opskrift på mod.

Det handler selvfølgelig ikke om at lægge al sund skepsis væk. Jeg opfordrer i stedet folk til at se nærmere på de indre billeder, der dukker op, og transformere dem til noget positivt. Tillad dig selv at tænke tanken helt til ende: Under hvilke omstændigheder ville jeg kunne føre min plan ud i livet? Lad en indre billedbog tage form, som indeholder alt det, du ønsker at opleve. Er vilkårene virkelig umulige, eller har de bare hidtil været ukendte og uvante?

Janis McDavid er mentaltræner, forfatter, motivationsekspert, foredragsholder og globetrotter. Uanset hvad den unge tysker sætter sig for, så skal han nok få det til at lykkes – for det er hans overbevisning, at “begrænsninger starter i dit eget hoved”

Vi har alle brug for positive impulser: Find den rette inspiration for dig

Jeg ønsker at leve mit liv helt og fuldt og har en indre billedbog med mange billeder. Her spiller mit samarbejde med inspirerende mennesker en stor rolle. Om projekter, der giver reel mening. Der findes udviklinger med stor gennemslagskraft. At holde fast i nysgerrigheden er sikkert det bedste, vi kan gøre. Mange nyskabelser er inspirerende, fordi de gør det tydeligt, hvor mod, nysgerrighed og handlekraft kan bringe os hen. Derfor bruger jeg de impulser, jeg finder omkring mig til at motivere og styrke mig selv – og indtil videre er mit mod til at kaste mig ud i nye ting altid blevet belønnet.

Et lille trick kan hjælpe dig med at bevæge dig modigt ud i livet

Mod er ikke en slags grundlæggende udstyr, som du enten har eller ej. Vi kan opmuntre os selv til at være modige. Stil altid dig selv spørgsmålet: Hvordan kan dette lade sig gøre. Gør det så konkret, som du kan. Visualisér det i alle facetter. Og tag hurtigt det første skridt! Indhent fakta. Noget, som kan give dig mulighed for at virkeliggøre de næste skridt. Jeg booker fx altid flyrejsen, før jeg har forberedt eller planlagt noget som helst. Jeg gør rejsen konkret og ser først derefter nærmere på, hvordan rejsen kan og vil komme til at se ud i detaljer. Det er min opskrift på mod!

Janis McDavis:

En lille smule mod koster os ikke andet end…

… et intenst øjeblik. Hjertebanken. En prikkende fornemmelse i maven. Nysgerrigt udvidede pupiller. At være modig føles som at være forelsket. Det skaber forventning og lykkefølelse. Og det betaler sig at være modig. Altid.

Vil du vide mere om Janis McDavid kan vi anbefale, at du læse om hans rejseeventyr til Peru. Du finder første del her: ”Janis McDavid – Filosof, fighter, foregangsmand

Du kan få mere at vide om Janis‘ elektriske kørestol, Invacare TDX SP2, på Invacares hjemmeside.