Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

3 måder, en håndcykel kan gøre legen sjovere for dit barn

Top end håndcykel, li'l excelerator, mor og dsatter på cykeltur
Del dette indhold:

Børn elsker at cykle!

Da min datter, som er handicappet, var yngre, kunne vi give hende oplevelsen af at cykle ved at skubbe hende rundt på den trehjulede eller ændre en almindelig cykel, så hun kunne sidde selv på den. Men da hun blev ældre og tungere, kunne vi ikke længere hjælpe hende, så hun kunne cykle sammen med sine søskende og venner. Det var der, vi besluttede at købe en håndcykel.

At have en håndcykel åbnede døren til en helt ny verden af udendørsmuligheder for min datter- som et eventyr. Der er mange fordele ved at have sin egen cykel, men her er 3 måder, det forandrede hendes leg på.

1.talHåndcyklen gjorde hende uafhængig.

I stedet for at være afhængig af, at mor, far eller en søskende kunne skubbe hende rundt, kunne hun selv køre på cyklen. Håndcykler drives med håndkraft. I stedet for at bruge benene bruger du armene. Tidligere skulle vi være der, når vores datter gerne ville cykle. Nu kan hun cykle selv.

Min datter lærte også selv at komme ned i håndcyklen. Hun har ikke brug for hjælp til at komme fra kørestolen og ned i cyklen. Det gør, at hun kan cykle, når hun vil. Hun skal ikke vente på en voksen, der kan hjælpe hende. Det er mentalt godt at have den mulighed for at kunne være uafhængig. Det er ikke kun opmuntrende, men lærer dig også at tage ansvar for dine valg – uanset om de er gode eller dårlige.

2-talHåndcykelen giver hende god motion.

Kørestolsbrugere synes ofte, det er svært at få nok motion og flere traditionelle motionsformer er ikke tilgængelige for dem. Håndcykling kræver masser af energi og kræfter, og forbrændingen er høj, når hun kører på sin håndcykel i længere tid ad gangen. Håndcyklen styrker også hendes armmuskler. Denne styrke gør det nemmere for hende at køre kørestolen til daglig. Ikke mindst er det også bare dejligt at komme ud af huset og opleve ting. Cykling er så sjovt, at hun får masser af motion uden overhovedet at tænke over det. Planlagt motion kan være kedeligt, men når man cykler rundt og oplever ting, tænker man ikke over, hvor længe man har motioneret.

 

3-talHun kan være sammen med andre børn.

Tidligere, når de andre børn var ude at cykle, kæmpede min datter for at holde trit med dem i sin kørestol. Og det gik ikke så godt, for hun kunne ikke køre lige så hurtigt som dem. Hendes kørestol var heller ikke så stabil, at hun kunne køre op og ned ad bakker, uden at det var farligt for hende.

Håndcyklen er designet til at køre stærkt, og designet til at være stabil og sikker. Nu kan hun cykle rundt i kvarteret sammen med sine søskende og venner og hygge sig med dem. Efter at have øvet sig lidt kunne hun køre lige så hurtigt som alle de andre. Og håndcyklen er designet, så det ikke er noget problem at køre op og ned ad bakkerne i kvarteret.

Vil mit barn kunne bruge en håndcykel?

Du bør kontakt jeres kommunale terapeut, før du beslutter dig for at købe en håndcykel. Terapeuten kan fortælle dig, hvad dit barn kan, og hvilket aktivitetsniveau, der vil være passende for ham eller hende. Der findes forskellige typer håndcykler, og du kan helt sikkert finde én, der passer til dit barns behov og muligheder.

Hvis du bor i et område, hvor dit barn kan cykle omkring, er en håndcykel en fantastisk mulighed for barnet. På denne side kan du se forskellige typer håndcykler fra Invacare Top End.

Hvis du har spørgsmål, kan du stille dem her på siden – så vil én af vores konsulent hjælpe dig.

 

Teksten er oversat fra engelsk. Forfatter:  Annie Beth Donahue er professionel skribent med fokus på sundhed og handicap. Du kan læse mere om hende her: www.anniebethdonahue.com