Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

3 praktiske apps til kørestolsbrugere

Apps for kørestolsbrugere
Del dette indhold:

I en verden, hvor teknologien er i en konstant rivende udvikling, forsøger vi alle sammen at være med fremme, i hvert fald når det gælder om at have de nyeste must haves, anordninger, apps og gadgets.

De fleste ejer i dag en eller anden form for smartphone, hvor de har adgang til uanede mængder af forskellige apps – nogle for underholdningens og fornøjelsens skyld og andre, som er meget mere praktisk anvendelige og kan bruges til næsten alle tænkelige formål. Måske har du overvejet, om der findes nogle apps på markedet, som er smarte at bruge for handicappede. Der må da være en niche et sted derude med masser af apps, som er udviklet med henblik på at hjælpe forbrugere med forskellige funktionsnedsættelser? Det kan du tro, der er!

Vi har lavet en liste med tre populære apps og samlet dem til dig i denne lille artikel.
Du kan finde en liste med mange flere apps på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

1. Wheelmap

Med Wheelmap kan iPhone-brugere tilføje handicapvenlige steder (og mindre handicapvenlige steder) på et virtuelt kort, så andre brugere kan få gavn af deres erfaringer. Det er en intuitiv app, som gør det nemt for personer med funktionsnedsættelse at komme i kontakt med hinanden og udveksle oplysninger om alle de bedste handicapvenlige steder i et givet område. Man siger jo, at viden er magt, så skynd dig at anskaffe dig denne app, som er fuld af værdifulde informationer!

2. Skype

Det kan måske virke underligt at nævne denne app, eftersom de fleste allerede bruger Skype i dag eller i hvert fald har hørt om den. Men vi synes, vi ville nævne de helt indlysende ekstra fordele, der er for personer med handicap ved at bruge apps som Skype og FaceTime.

Hvis du har en sygdom eller et handicap, som gør det svært for dig at rejse eller transportere dig selv over store afstande, eller hvis du af en eller anden grund har svært ved at forlade dit hjem, så kan det være en regulær livline for dig at bruge Skype. Den gør det muligt at holde kontakt med venner og familie, som du ellers ikke ville få at se.

3. Olympus Dictation

Nu tænker du nok “Hvad laver en diktafon-app i en artikel om apps til handicappede?” Svaret er ganske enkelt, at hvis du er studerende eller har et arbejde, hvor du har brug for at tage noter, så er det supernemt at bruge appen Olympus Dictation til iPhone.

Denne app er et talegenkendelsesprogram til iPad og iPhone, hvor det indtalte kan sendes som tekst direkte via mail, sms, Facebook og Twitter. Teksten kan kopieres til klipbord og bruges i andre programmer. Mennesker med tale/skrivevanskeligheder og personer med bevægelseshandicap kan få det indtalte fremstillet både i tale og i tekst.

Der finder mange talegenkendelsesprogrammet til smartphones – find den, der passer dig bedst.

Der findes naturligvis masser af andre apps – med disse tre har vi kun lige kradset lidt i overfladen. Hvilke apps er dine favoritter, og hvordan hjælper de dig? Du er meget velkommen til at lave din egen liste og sende den til os, så vi kan give dine anbefalinger videre til andre.

Har du lyst til at læse flere artikler som denne? Så tilmeld dig vores “Passionate People” nyhedsmail, så modtager du besked om vores nyeste artikler.