Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Fem attraktioner i Berlin med god tilgængelighed!

Luftfoto af Berlin skyline med berømte tv tårn og Spree flod i smukke aften lys ved solnedgang, Tyskland En verdensklasse by med gd tilgængelighed for handicappede.
Del dette indhold:

Berlin er en metropol fyldt af trængsel, travlhed og stor energi, der vil holde selv de mest spontane sind fængslede.

Berlin er med sine mange bydele, hvoraf fire er store nok til at være selvstændige byer, en sprudlende metropol af aktivitet og dynamik – man har virkelig en fornemmelse af, at her er ‘noget for enhver smag’.

Berlin beskrives ofte som ‘fattig, men sexet’, og det er nemt at se, hvorfor byen blandt andet kaldes det sidste, når man udforsker byens mange perler. Med sin righoldige historie sætter byen virkelig tankerne i gang, uanset hvor længe opholdet varer.

Men hvordan er forholdene og tilgængeligheden, hvis man besøger byen som kørestolsbruger? Hvilke attraktioner kan man besøge og være sikker på at blive mødt af gode adgangsforhold? Lad os komme til sagen! Her er fem anbefalinger til steder med god tilgængelighed, som du kan overveje at opleve, næste gang du er i den tyske hovedstad!

1-  Berlin Zoo

Det er nemt at se, hvorfor Berlin Zoo er den mest besøgte zoologiske have i Europa – den har en imponerende størrelse og er fyldt med fascinerende dyr, over 20.000 for at være mere præcis! Og da Berlin Zoo desuden er den ældste zoologiske have i Tyskland, er den absolut et besøg værd, når du er i byen.

Både selve den zoologiske have og akvariet har fine adgangsforhold, så der er ingen problemer med at aflægge besøg med en kørestol eller med et andet fysisk handicap.

2-  Rigsdagen

I hjertet af Berlin er Rigsdagen med sin velkendte glaskuppel hjemsted for den tyske regering. Rigsdagen blev først restaureret fuldt ud efter 1990, hvor Øst- og Vesttyskland blev genforenet. Bygningen var delvis en ruin efter afslutningen på Anden Verdenskrig.

Nu er mange områder i Rigsdagen gjort tilgængelige for kørestolsbrugere, hvis du har lyst til at kigge indenfor. Selve bygningen er også imponerende udefra, og et perfekt motiv til et foto eller to!

3 –  Holocaust-museet

Selvom Holocaust-museet – mindesmærket for de myrdede jøder i Europa, som er det officielle navn – behandler et meget dystert emne og er værd at besøge for at kunne sætte sig ind i alle aspekter af tysk historie og forstå, hvilke forfærdelige ting der fandt sted under Anden Verdenskrig.

Museet ligger under jorden og har elevatoradgang for besøgende med handicap. Over jorden er der et imponerende mindesmærke af betonsøjler, som afspejler de lidelser og den tortur, som det jødiske samfund blev påført under krigen.

4 – Alexanderplatz

Alexanderplatz er det primære trafikknudepunkt i det centrale Berlin og er samtidig en fascinerende plads, hvor turister bl.a. søger til om aftenen. Her fylder gadeartister og musikere aftenluften med underholdning, og ved juletid kan man opleve et af de bedste julemarkeder i Berlin.

Den moderne plads med de mange tog-, bus- og undergrundsforbindelser er i høj grad tilgængelig for kørestolsbrugere og handicappede.

5 – Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er et af de mest ikoniske steder i Berlin, som tusindvis af turister og forretningsfolk besøger hver dag. Det er bemærkelsesværdigt, at Brandenburger Tor stadig har skudhuller fra russiske kugler, efter at Østtyskland blev en del af Sovjetunionen under sammenbruddet af den tyske hovedstad, udløst af nazisternes fald.

Da Brandenburger Tor opleves udefra, er der fine adgangsforhold i området omkring porten, der ikke ligger langt fra Rigsdagen.

Vundet pris: Access City Award

Ovenstående er kun et lille udpluk af alle de mange ting, du kan opleve i Berlin. Men du er nu klædt på til en god storbyferie i Berlin, hvad angår turens indhold.

Generelt har Berlin en god tilgængelighed – Så god, at Berlin i 2013 vandt den eftertragtede pris Access City Award.

Vi ønsker dig en rigtig god tur!

Skal du flyve til Berlin –  Se vores 8 tips til en lettere flyrejse med din kørestol