Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Trappelift: Kom op ad trappen!

Ældre kvinder lifter and ved ad trappe ved hjælpe af trappelift

De fleste mennesker, der bor i huse med flere etager, tager for givet, at de altid vil kunne bruge disse. Men sygdom, skader eller blot alderdommen kan betyde, at det pludselig bliver svært – eller måske helt umuligt – at overkomme trapperne. I den forbindelse ender det ofte med, at dele af huset ikke længere anvendes, eller i nogen tilfælde, at man skal fraflytte den bolig, men ellers holder så meget af. For at forhindre dette, er der udviklet flere forskellige hjælpemidler som fx en trappelift, der har til formål, at gøre trapperne overkommelige igen.

Forskellige løsninger

Løfteplatform

En mulighed, er at få installeret en løfteplatform i dit hjem (i nogle sammenhæng også omtalt, som handicaplift). Installationen kræver naturligvis en del arbejde og tid og giver en forstyrrelse i hverdagen, men når platformen først er på plads, er det nemt for dig at komme fra den ene etage til den anden. Denne etableres en elevatorskakt i hjemmet, hvor en L-formet platform kører op og ned, så brugerne kan transporteres mellem etagerne efter behov. I forhold til en traditionel elevator er det prismæssigt meget overkommeligt at få installeret en løfteplatform.

Trappelift: Scalamobil – det enkle, alternative løsning

For nogle handicappede er en løfteplatform eller elevator imidlertid ikke den rigtige løsning. Måske har de ikke lyst til at have byggerod og håndværkere i hjemmet, eller måske vil de gerne kunne bruge trapper både i og uden for hjemmet. Her kan en trappelift være den helt rigtige løsning. Der finder forskellige trappelifte på det danske marked. Bl.a. den anerkendte Alber Scalamobil.

 

En Scalamobil er et avanceret og smart udstyr, der hjælper kørestolsbrugere med at komme op og ned ad trappen, uden at de behøver forlade kørestolen. Den er batteridrevet og lades op med et almindeligt ladekabel. En Scalamobil fastgøres til kørestolen og kan herefter lifte brugeren op eller ned ad en trappe. Som det ses i videoen, er det en nem proces, som er meget behagelig for brugeren.

Hvor en løfteplatform i hjemmet eller på arbejdspladsen løser problemet med én specifik trappe, kan en Scalamobil trappelift eller anden trappeklatrer løse problemet med trin eller trapper, uanset hvor du befinder dig – så længe der er strøm på batteriet, og du har en person til at hjælpe dig. Det giver en større selvstændighed, som mange kørestolsbrugere ikke troede var mulig. Trapper er normalt kendt for at være et problem for handicappede – men det laver Scalamobil nu om på.

Det vigtigste for dig er at overveje mulighederne og træffe det valg, der er det rigtige for netop dig. Trappelifte, trappeklatrere, løfteplatforme og lignende løsninger kan bogstaveligt talt udvide muligheder for dig, der sidder i kørestol.

 

Alber Scalamobil