Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

En rejsevenlig kørestol

rejse, kørestol, strand, udsigt
Del dette indhold:

En rejsevenlig kørestol – Din mulighed for oplevelser og uafhængighed

Friheden til at rejse ud og se verden er en luksus, som mange tager for givet. Men hvis du har et handicap, der gør, at du sidder i kørestol, kan drømme om ferierejser synes uoverkommelige og besværlige. Men sådan behøver det ikke at være – med en rejsevenlig kørestol kan du opleve større uafhængighed og frihed.

Sådan hjalp en rejsevenlig kørestol mig, da jeg var barn

Jeg har aldrig kunnet gå, og da jeg var 12 år gammel, gennemgik jeg en operation i ryggen, der betød, at jeg var sengeliggende i næsten 10 måneder. Det var den mest deprimerende periode i mit liv, og jeg var kun et barn. Jeg var ivrig efter at lære, opleve og se verden, og pludselig var min verden koncentreret omkring min seng – fastlåsningen gjorde mig desperat efter at komme væk fra den. Ikke at kunne gå er én ting, det er noget helt andet at være ‘bundet’ til en seng, hvor du kun ser på de samme vægge hver dag.
Jeg genvandt langsomt evnen til at sidde i min elektriske kørestol, og en dag hørte jeg, at min klasse skulle på udflugt. Jeg ønskede inderligt, at jeg kunne komme med sammen med mine klassekammerater på denne tur. Den største udfordring med at kunne deltage på turen var, at jeg kunne have min elektriske kørestol med, fordi turen var for lang. Jeg affandt mig derfor med, at jeg måtte blive hjemme og ikke kunne komme med på turen – men en af mine lærere tog kampen op. Inden længe havde hun arrangeret, at jeg kunne blive transporteret liggende på bagsædet i en bil, og i bagagerummet lå en sammenklappelig, manuel kørestol. En rejsevenlig model, der kunne foldes, skilles ad og var nem at løfte. En kørestol, der gjorde, at jeg kunne køre i bil og mødes med de andre på skoleudflugten.
Da jeg ankom og så stedet, hvor vi skulle være, kunne jeg ikke tro mine egne øjne. Endelig var jeg væk fra min seng og så ikke længere kun verden gennem et vindue – og alt sammen takket være den lette og smarte kørestol. Jeg følte mig fri og uafhængig igen og kunne oven i købet være sammen med mine klassekammerater. Det kan godt være, jeg ikke kunne gå, men jeg var mobil. Selvom jeg kun havde begrænset bevægelighed, skulle jeg nu opleve det hele.
Der er noget fantastisk i at opleve tingene med sine egne øjne, se nye omgivelser og være en del af eventyret i stedet for kun at læse eller høre om det efterfølgende. Alle mennesker oplever på deres helt egen måde og uden tvivl var det, jeg oplevede, på denne udflugt, meget anderledes i forhold til det mine klassekammerater oplevede. Ikke bare fordi, at vi som mennesker, ser ting på forskellige måder, men særligt fordi, at det at have en rejsevenlig kørestol til rådighed for første gang, selvfølgelig var med til at gøre oplevelsen helt unik for mig.

At rejse som kørestolsbruger

I dag kan man ikke forestille sig, hvordan livet ville være uden disse mere rejsevenlige kørestole, særligt fordi at det at rejse er blevet billigere og dermed mere tilgængeligt, end det var for bare 10 år siden. Tidligere var det at rejse forbeholdt folk med en vis fysisk formåen. Men der er sket mange ændringer i turisme- og rejsebranchen, og det har åbnet muligheder for mange kørestolsbrugere, så det nu er mere naturligt og nemmere at komme ud at rejse.
Hvis du laver en hurtig søgning på nettet, finder du mindst 4-5 rejsebureauer, der tilbyder ferierejser velegnet for handicappede. De tilbyder leje af de hjælpemidler, der er nødvendige for at få en behagelig ferie væk fra hjemmet. Lifte, toiletstole samt foldbare og rejsevenlige kørestole er bare nogle af de ting, der kan være uundværlige, når du er væk fra dit daglige miljø. Disse hjælpemidler giver ro i sindet og gør, at alle kan opleve rejsen fuldt ud.

Og det ”at rejse er at leve” som H.C.Andersen sagde!