Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

På flyrejse med kørestol: Her er de bedste flyselskaber og en kompakt kørestol

flyrejse med kørestol
Del dette indhold:

En flyrejse med kørestol kan kræve lidt ekstra planlægning – Hvis du planlægger en flyrejse i år, er det nyttigt at vide, hvilke flyselskaber der tilbyder den bedste service for kørestolsbrugere. I denne artikel giver vi dig vores bedste bud på kørestolsvenlige flyselskaber og kompakte kørestole, der gør din flyrejse så let som muligt.

Flyrejse til USA: Virgin Atlantic

Skal du på storbyferie i New York eller Boston, eller foretrækker du det solrige Florida eller Californien, så tilbyder Virgin Atlantic en rigtig god service for passagerer med begrænset mobilitet. Hos Virgin Atlantic kan du have alle former for mobilitetshjælpemidler med om bord uden beregning, og på visse flyafgange kan du opbevare en kompakt kørestol på en særlig opbevaringsplads i kabinen.

Skulle det ikke være muligt på den valgte flyafgang, så du er nødt til at tjekke din kørestol ind, vil personalet med glæde hjælpe dig. Du kan låne en kørestol fra indtjekningsskranken ud til flyet, og personalet hjælper dig heller end gerne med overflytning til og fra dit flysæde. Der er desuden rummelige toiletter på de fleste af selskabets fly.

Billigt og let: EasyJet

Går turen rundt i Europa, og rejser du på budget, er EasyJet et fremragende valg for kørestolsbrugere. Kørestolsbrugere kan medbringe deres egen kompakte kørestol i kabinen på alle flyafgange, og hver passager kan medbringe to stk. mobilitetsudstyr om bord uden beregning.

EasyJet tilbyder også særlige “boarding-kørestole”, der er specialtilpassede, så de kan køre i flyets midtergang. Og hvis du skal boarde flyet langt fra terminalen, har EasyJet særlige ambulifte, der løfter dig fra landjorden og direkte ind i flyet. Al denne service kan du opnå ved at gøre personalet opmærksom på dine behov i sektionen “Anmodninger om særlig assistance og andre begrænsninger”, når du booker din billet online.

Fjerne rejsemål: Quantas

Quantas er muligvis et af de bedste kørestolsvenlige flyselskaber, der findes. Hvilket er ret praktisk, da de fortrinsvis flyver på langdistanceruter. Så hvis du planlægger en ferie “down under”, er Quantas det bedste valg for dig. Selskabet tilbyder omfattende assistance fra indtjekningsskranken ud til flyet, så hvis du skal flyve langt, får du al den hjælp, du har behov for, fra start til slut.

Herudover tilbyder Quantas nedsat pris for både dig og din hjælper, placering af passagerer med begrænset mobilitet nær toiletterne, og servicehunde er velkomne om bord. Desuden har fly af typerne A380, B744 og A330 toiletter med fuld adgang for kørestole.

En kompakt kørestol: Gør din flyrejse lidt enklere

Når du skal vælge en kompakt kørestol, anbefaler vi helt klart Küschall. Hele deres filosofi tager udgangspunkt i at designe og fremstille lette og kompakte kørestole, der er nemme at håndtere. Alle modeller i deres sortiment er ideelle at rejse med, men vi har fremhævet vores favorit nedenfor.

Küschall Champion

Küschall Champion er verdens første foldbare fastrammekørestol. Champions unikke horisontale foldemekanisme gør stolen nem at klappe sammen og gemme af vejen, uden at det går ud over komforten eller køreegenskaberne. Desuden kan Champion vælges med foldbar forramme så den yderligere kan foldes sammen, så den bliver så lille, at de fleste flyselskaber i dag accepterer den som håndbagage.

Klar til afgang!

Selv om du har begrænset mobilitet, er der ingen grund til at opgive din rejsedrøm (eller nogen anden drøm, for den sags skyld). Uanset om du har planlagt en længere tur, eller du bare trænger til at flygte ned til varmen, så kan disse flyselskaber og denne kompakte kørestol gøre flyrejsen lidt lettere for dig. Så hvad venter du på? Kom i gang med at planlægge årets ferieeventyr!

Læs også artiklen: 8 tips til en lettere flyrejse med din kørestol

Teksten er oversat fra engelsk