Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Karin Suter-Erath: En ægte en para-atlet

Karin Suter-Erath, para-atlet
Del dette indhold:

Karin Suter-Erath er en af de mest dekorerede para-atleter i Europa.

Hun dyrker ikke bare èn, men hele to parasportsgrene på internationalt plan og er en inspiration for atleter over hele verden.

Efter at have vundet en bronzemedalje i doubletennis ved De Paralympiske Sommerlege i 2004 går hun nu efter en medaljeplads i badminton ved legene i Tokyo i 2020. Læs mere om Karins imponerende præstationer og sportskarriere.

En livslang passion

Karin har hele sin barndom dyrket sport på højt plan. I skolen brugte hun al sin fritid på fodboldbanen, indtil hun som 13-årig begyndte at spille håndbold. Fra Karin var 17år, til hun var 27, spillede hun håndbold på allerhøjeste plan og spillede med i turneringer over hele Europa fra sin hjemby, Basel i Schweiz.

Ved siden af sin karriere som professionel håndboldspiller læste hun idræt på universitetet og underviste også i idræt på et gymnasium i Basel. Karin forfølger i dag stadig sit kald som idrætslærer og hjælper med at genoptræne andre på en rehabiliteringsklinik i Schweiz.

Altid fremad, aldrig tilbage

I 1997 blev der sat en stopper for Karins professionelle håndboldkarriere, da en ulykke gjorde hende lam fra livet og ned. Men det blev ikke enden på Karins sportskarriere – tværtimod. Mens hun var i gang med genoptræning, fik hun øjnene op for kørestolssport og forsøgte sig først med paratennis.

Hun fandt ret hurtigt ud af, at hun havde talent for kørestolstennis. Da hun var færdig med sin genoptræning, var hun allerede røget til tops som en af de bedste til sin sport. Fra 2005 til 2007 klatrede Karin op ad verdensranglisten i kørestolstennis, hvor hun nåede op på en sjetteplads. Ved De Paralympiske Lege i Athen i 2004 dystede Karin sammen med Sandra Kalt og vandt bronze for Schweiz i damedouble. I 2008 blev hun valgt til årets sportsnavn i Basel sammen med tennislegenden Roger Federer.

Nye mål

Men tennis er som nævnt kun den ene af de paraidrætsgrene, hvor Karin har gjort et eftertrykkeligt indtryk. Ind imellem sine bedrifter på tennisbanen har hun også spillet kørestolsbadminton. I 2010 deltog hun ved EM i parabadminton og vandt sølv i damedouble. Siden er hun blevet tredobbelt europamester og dobbelt verdensmester og rangerer blandt de bedste i sin klasse. I 2015 modtog hun prisen som årets spiller fra BEC Para-Badminton – det er første gang, denne anerkendelse er tildelt en spiller i kørestol.

Nu har Karin endnu engang sat sit sigte på De Paralympiske Lege – hvor badminton indgår for første gang i De Paralympiske Lege i Tokyo i 2020. Selv om hun i en alder af 47 år hører til de ældre spillere i sin sport, er hun fast besluttet på at tage kampen op. Karin træner hårdt for at bevare sin placering på ranglisten i sin kategori og går efter guldet i Tokyo.

Super målrettet para-atlet

At dyrke en sportsgren på verdensklasseplan er en utrolig bedrift – for slet ikke at tale om flere. Karin Suter-Erath er dynamisk og målrettet og derfor en af de mest inspirerende para-atleter. Som ambassadør for Küschall er Karin godt hjulpet på vej af det bedst mulige parasportsudstyr – og vi vil helt sikkert heppe på hende på badmintonbanen, når legene i 2020 løber af stablen!