Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Oplev friheden ved en manuel kørestol

Küschall champion kørestol, manuel kørestol. " brugere.
Del dette indhold:

At miste sin selvstændighed er noget, mange kørestolsbrugere frygter. Udsigten til at skulle være afhængig af andre til at gøre selv de mest basale ting eller komme omkring er meget hæmmende. Med en korrekt tilpasset manuel kørestol opnår du frihed til at komme omkring uden at skulle være afhængig af, at nogen kan hjælpe dig. Du kan komme ud at handle eller tage hen og besøge venner alene – alt sammen når det passer dig.

Er en manuel kørestol det rigtige valg for mig?

Når din manuelle kørestol skal konfigureres, er det vigtigt, du tænke over, om du selv kan køre din kørestol rundt hele tiden. Da det kræver styrke, og kan slide på din led, at køre en manuel kørestol, vil det være nødvendigt at se på, hvordan den bedste løsning sammensættes til dig – måske kan en elektrisk kørestol være et alternativ på de lange kørestrækninger, eller måske vil en hjælpemotor på din manuelle kørestol kunne være en optimal løsning for dig.

Manuelle kørestole køres frem enten ved at bruge begge arme eller en arm og et ben, eller man går kørestolen frem med begge ben. Hvis du gerne vil gå kørestolen frem med benene, er det vigtigt at have den rigtige sædehøjde, så du ikke glider frem i sædet.

Hvilke andre fordele er der ved manuelle kørestole?

Manuelle kørestole ser, først og fremmest, meget anderledes ud end elektriske kørestole. Drivhjulene er meget større end forhjulene. Det er vigtigt i forhold til drivkraften, men det har også den vigtige fordel, at det gør det mere behageligt at køre på ujævne underlag i forhold til mange elektriske kørestole. En elektrisk kørestol bumler ofte mere hen over grus og andre ujævne underlagt på grund af de mindre hjul.

Til den mere aktive bruger har den manuelle kørestol endnu en fordel. Med øvelse kan man lære at køre på drivhjulene alene, når kantsten, høje dørtrin og græsarealer skal passeres, forhindringer som ellers ville have været umulige at passere uden hjælp. Er man i stand til at passere disse forhindringer, giver det som kørestolsbruger meget mere bevægelsesfrihed, og det kan give mulighed for, at komme steder hen, der før ville have været utilgængelige.

Så, hvor vil du gerne hen?

Det er fantastisk, når man kan nyde friheden ved at kunne komme rundt på egen hånd, selvom du stadig skal planlægge din rute for at sikre, at du ikke pludselig bliver fanget af en uforudset forhindring. En manuel kørestol giver dig stor bevægelsesfrihed og så snart du bliver fortrolig med din manuelle kørestole, vil du opdage, at du kan komme rundt hurtigere og betydeligt nemmere, end det ellers ville være tilfældet.  Så hvorfor ikke prøve én i dag?