Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Fire tilgængelige seværdigheder i Bangkok

Bangkok, Thailand - December 13, 2014: unidentified market woman on the famous floating market Damnoen Saduak in Bangkok. It is a traditional market on the khlongs, where they sell goods and food from the boats.
Del dette indhold:

I løbet af de seneste årtier er Thailand, og især Bangkok, i stigende grad blevet et populært turistmål.

Europæernes foretrukne feriedestinationer tæller i dag ikke kun middelhavslande lande som Spanien, Italien og Frankrig. I dag, hvor prisen på en flybillet til Sydøstasien er til at betale, og hotellerne, restauranterne og forskellige seværdigheder ligger i den billige og budgetvenlige ende, er det ikke så underligt, at utallige rejsende, såvel familier som de mere eventyrlystne turister, flokkes til Thailand.

Men hvordan ser det ud med tilgængeligheden? I en ny vækstøkonomi beliggende i et område, der ikke er synderlig kendt for sin kørestolsadgang, hvordan klarer den thailandske hovedstad sig så i forhold til de europæiske storbyer? I denne artikel gennemgår vi fire tilgængelige seværdigheder i Bangkok!

1. Baiyoke Tower Observation Deck

Baiyoke Towers udsigtsplatform befinder du dig 300 meter oppe i Bangkoks skyline, hvilket giver dig en fantastisk udsigt over byen, der ligger udstrakt foran dig. Er der nogen bedre måde at opleve end storby på end at se den i fugleperspektiv? En adgangsbillet til udsigtsplatformen koster omkring 10 USD, og der er fuld kørestolsadgang.

2. Chatuchak Weekend Market

Hvad enten du er på udkig efter billigt tøj, planter, bøger, nips eller streetfood, så er Chatuchak Weekend Market stedet, hvor det sker. Det kendte Chatuchak Weekend Market er et af verdens største gademarkeder, og eftersom det i sagens natur er udendørs, behøver man ikke bekymre sig om bygninger uden kørestolsadgang. Vær dog opmærksom på, at markedet kan blive summende fyldt af mennesker – men hvis du tager dig god tid og går systematisk til værks, er der masser at se og opleve på markedet.

3. Lumphini Park

Hvorfor ikke tage en afstikker fra storbyens trængsel og larm og bruge noget tid på at slentre rundt i byens største grønne område? Lumphini parken giver ikke blot de besøgende mulighed for at se noget af Bangkoks store naturskønhed – her kan du også slappe af og lade batterierne op. Eftersom det er en udendørs park, er langt størstedelen af området tilgængeligt for kørestolsbrugere, med belagte gangstier overalt.

4. Khao San Road

Hvis du ikke besøger Khao San Road mens du er i Bangkok, vil nogen sikkert påstå, at du ikke har været rigtigt i Bangkok. Der er ingen bedre måde at suge Bangkoks liv og mangfoldighed til sig på end at gå en aftentur ned ad den berømte gade. Forbered dig på at blive bombarderet med sanseindtryk, når du passerer forbi gadesælgere, souvenirboder og et væld af forskellige barer langs den farverige gade. Khao San Road er også kendt som et Mekka for rygsækrejsende, og med de mange billige barer og vandrerhjem forstår man godt hvorfor.

Bangkoks størrelse og spændvidde gør det umuligt at opliste alle de spændende ting, der er at se og opleve i storbyen – og dertil kommer, at tilgængeligheden i Sydøstasien ikke er verdens bedste – men når det er sagt, så gør Bangkok helt klart sit for at sikre, at den thailandske hovedstad i stigende grad er inkluderende for alle.

 

Har du lyst til at læse mere tilgængelighed og rejser fx ”Vil du rejse? 5 handicapvenlige rejsedestinationer” Så læg vejen forbi Invacares blog “Passionate People”, og se vores seneste artikler.