Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Campingferie: Top 5 over kørestolsvenlige campingpladser

hytte på campingplads, campingferie for kørestolsbrugere

Når man er handicappet og evt. sidder i kørestol, kan det være svært at deltage i de samme aktiviteter som andre. At være på campingferie kan være særligt udfordrende, da campingpladser ofte ligger på afsides steder og ikke altid har de typiske bekvemmeligheder, du finder på andre feriesteder. Men der findes heldigvis campingpladser i Europa, der har kørestolsadgang. Hvilken der er bedst egnet til dig, afhænger af, hvilken grad af tilgængelighed, du har brug for.

Her er en oversigt over de fem mest kørestolsvenlige campingpladser i Europa. Vi ser på, hvad de kan tilbyde, og hvor de ligger – så kan du vælge, om en af dine næste ferier måske skal være campingferie, og gå til en af disse campingpladser.

Gythion Bay, Grækenland

Camping Gythion Bay ligger ved Gythion-bugten i Grækenland. Det er en strandcampingplads, og den er som regel åben året rundt. Campingpladsen har et minimarked, en bar og en restaurant, der alle har adgangsramper. Der er også to toiletter og brusekabiner med adgang for kørestolsbrugere. Om vinteren er der en pejsestue, der har åbent døgnet rundt. I pejsestuen er der gratis Wi-Fi og forskellige aktivitetsmuligheder ex brætspil og dart.

Vejret i Grækenland er som regel mildt. Hvis man kommer om vinteren, er faciliteterne mindre overfyldt. Solen brænder ikke så varmt som om sommeren, men vejret er stadig dejligt. Der er forskellige muligheder for overnatning. Du kan leje et telt eller tage din egen campingvogn med. Der er også en udendørs swimmingpool med kørestolsadgang til de varme dage.

Don Antonio Camping Village i Italien

Don Antonio Camping Village ligger ved den italienske Adriaterhavskyst. Den har en privat strand med livreddere. Der er gratis solsenge, og tjenerne serverer også ved stranden. Der er strandkørestole til fri afbenyttelse.

På deres hjemmeside skriver de: “Turisme uden arkitektoniske barrierer, ideelt for familier med børn i klapvogn, men også for personer med handicap. Det bedste inden for udendørs turisme” Campingbyen har mobilehomes, bungalows og minilejligheder, du kan leje. Den ene bungalow har egnet adgang til kørestolsbrugere.

Warren Farm Holiday Centre i England

Warren Farm Holiday Center ligger i landsbyen Brean Sands på kysten ved Somerset. Det er en prisbelønnet campingplads. Pladsen er familiedrevet og er målrettet både turister og campister. Du kan leje fastliggende campingvogne.

Campingpladsen har et klubhus, en restaurant, to takeaway-restauranter og en lille butik. Derudover er der legepladser, en isbar, en indhegning med klappedyr og en gavebutik. Hvis du kan lide at fiske, er der en butik med fiskegrej og madding samt en fiskesø. De mange aktivitetsmuligheder giver stedet en ægte feriestemning.

For campister med handicap er der et toilet og bruserum, som ikke blot er kørestolsegnet, men har også en medarbejder ansat til at hjælpe 24 timer i døgnet. Pladsen er velholdt og har et plant terræn. Forskellige rejsehjemmesider skriver, at pladsen har gode adgangsforhold og er nem at komme rundt på, og den får ros for sin kørestolsvenlighed.

The Villa i Spanien

The Villa er egentlig ikke en campingplads, men et smukt feriested ved havet. The Villa ligger i byen Benajarafe i nærheden af Malaga. Stedet har eget grillområde og en swimmingpool på 5 x 10 m. Det ligger blot et minut fra stranden. Der er et bageri, et supermarked og et apotek i nærheden, så du behøver ikke bekymre dig om at komme til at mangle noget.

Villaen har plads til 12 personer, og hele stueetagen har kørestolsadgang. Værelset og badeværelset i stueetagen er også gjort handicapvenlige, og døråbningerne er brede. Der er rampe til swimmingpoolen. Der kan desuden bestilles uddannet hjælperpersonale mod ekstrabetaling.

Camping Bellevue Mer i Frankrig

Camping Bellevue Mer ligger i nærheden af byen Hillion i Frankrig. Det er en strandcamping med 58 pladser. Nogle pladser er til telte, og andre er til campingvogne og mobilehomes. Campingpladsen har også mobilhomes til leje.

Der er mobilehomes i forskellige størrelser og modeller, men en af dem er et 4/6 sengs mobilehome, som er indrettet til kørestolsbrugere. Der er adgang via rampe til boligen. Badeværelset har et brusehjørne egnet for kørestolsbrugere og en badestol. Køkkenet har køleskab, mikroovn og ovn, og der er endda også elvarme i boligen.

Har du fået lyst til campingferie? Hvis du vil se endnu flere feriesteder med kørestolsadgang, så tjek denne engelske blog. 

 

Teksten er oversat fra engelsk.
Forfatter:  Annie Beth Donahue er professionel skribent med fokus på sundhed og hanicap. Du kan læse mere om hende på www.anniebethdonahue.com