Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

5 tilgængelige attraktioner i Glasgow

5 tilgængelige attraktioner i Glasgow
Del dette indhold:

Glasgow er rigtig godt på vej til at blive en kosmopolitisk storby – faktisk blev den engang bebudet som “det britiske imperiums næststørste by”.

Men hvordan er byen set med tilgængelighedsbriller? Vi fremhæver her f*em ting, du kan foretage dig i Glasgow uden at skulle bekymre dig om adgangsforholdene!

1. People’s Palace & Winter Gardens

People’s Palace blev åbnet for offentligheden i 1898 og er populært både hos turister og de lokale glaswegians. Slottet huser i dag udstillinger om Glasgows historie fra 1750 frem til i dag. Bag ved slottet kan man besøge den spændende vinterhave og gå på opdagelse blandt et imponerende udvalg af tropiske planter. Tidligere blev slottet brugt til forskellige sociale begivenheder og selskabsdans. Fælles for alle aktiviteterne var det hovedprincip, at slottet skulle være åbent for folket for tid og evighed.

People’s Palace har handicap-p-pladser, handicaptoilet, elevatoradgang til alle etager, rampe til hovedindgangen samt personale, der gerne giver en hjælpende hånd med de tunge døre.

2. Glasgow Cathedral og Necropolis

En kirkegård står måske ikke ligefrem øverst på listen over ting, du har lyst til at se, når du kommer til en ny storby – men vi tør godt love, at den verdensberømte Glasgow Necropolis, der gemmer sig bag byens imponerende katedral, er et syn, du ikke ønsker at gå glip af.

Selv om du kan opleve katedraler over hele Storbritannien og resten af Europa, er Glasgow Cathedral bestemt et besøg værd, og med trappelifte til kørestole er den ærefrygtindgydende domkirke nu blevet mere tilgængelig end nogensinde og kan i sandhed siges at være åben for alle.

Kirkegården Necropolis – de dødes by – er dog måske den største attraktion. Udstrakt over en gigantisk bakke med en storslået udsigt over Glasgow og et omfattende system af underjordiske katakomber udgør den det endelige hvilested for over 50.000 afdøde glaswegians – herunder mange højtstående personer fra victoriatiden.

Glasgow Cathedral and Necropolis

3. Kelvingrove Art Gallery and Museum

Ganske enkelt et fantastisk kunstmuseum. Når du træder indenfor i Kelvingrove, går det hurtigt op for dig, hvorfor denne storslåede bygning er en af Skotlands mest elskede og velbesøgte attraktioner. Med de mange fascinerende udstillinger, der spænder over alt fra naturhistorie til verdensberømte malerier som Salvador Dalis Kristus på korset, er der masser at lade sig imponere af og få tiden til at gå med.

En rummelig elevator fører til alle etager, og der er niveaufri adgang til stueetagen. Ligeledes er der handicaptoiletter og handicap-p-pladser.

Kelvingrove Art Gallery and Museum

4. George Square

George Square, som er opkaldt efter Kong George III, udgør en imponerende arena i hjertet af Glasgow. Pladsen fungerer som byens centrum og travle omdrejningspunkt, og når du står foran Glasgow City Chambers’ knejsende tårne, er du aldrig længere end et stenkast fra andre berømte steder som f.eks. Buchanan Bus Station eller Gallery of Modern Art. Eftersom George Square er et udendørsområde, er tilgængeligheden ligesom i de fleste andre europæiske storbyer – og med de mange lokale barer, restauranter og kunstmuseer i nærheden er du aldrig langt fra et tilgængeligt toilet (et godt bud er førnævnte Gallery of Modern Art, hvis behovet skulle melde sig!).

4- George Square

5. Riverside Museum: Glasgow Museum of Transport

Ligesom i enhver anden forhenværende industriby har floden været omdrejningspunktet for al infrastruktur – og floden Clyde er ingen undtagelse. Når du besøger Riverside Museum, får du et kort indblik i, hvordan transport og logistik fungerer i Glasgow som storby og samtidig en perfekt mulighed for at gå en tur langs floden og opleve byens hovedpulsåre på nært hold. Også her er der sørget for tilgængeligheden – med handicapvenlige toiletter og barrierefri adgangsveje som standard.

Vi håber, at du har fået mod på en rejse til Glasgow – God tur!

Knap - læs om Berlin