Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

5 seværdigheder i Bukarest, når du rejser som handicappet

Parlamentets Palads i Bukarest - Rumanien
Del dette indhold:

Har du nogensinde haft lyst til at tage til Rumænien, men har været i tvivl om, hvad der findes af tilgængelige attraktioner? Frygt ej! Her er din chance for at læse mere om, hvilke tilgængelige seværdigheder Rumænien, særligt Bukarest, har at byde på!

I sommer var jeg så heldig at blive inviteret til Rumænien af de fantastiske medarbejdere hos Sano Touring, og jeg kan kun sige, at jeg blev virkelig positivt overrasket. Der venter dig et væld af smukke steder, traditioner og betagende landskaber i Østeuropa!

Sano Touring tilbyder tilgængelige rundrejser for turister med handicap og inviterede mig på en rundtur i Rumænien. Undervejs var der indlagt stop ved nogle af landets mange seværdigheder, hele tiden med særlig fokus på tilgængelighed.

En af de sidste destinationer på denne fantastiske tur var Bukarest – Rumæniens hovedstad – og det var både et forbløffende og inspirerede besøg. Lad os komme til sagen! He er 5 handicapvenlige attraktioner i Bukarest!

1. Parlamentets Palads

Paladset er bygget i Nicolae Ceauşescu regeringsperiode, men blev dog aldrig brugt af Ceauşescu selv, da han blev væltet som Rumæniens leder og efterfølgende henrettet første juledag 1989.

Bygningen er både monstrøs og storslået og krævede over 20.000 arbejdere at opføre. Parlamentets Palads er ikke kun et besøg værd for en hvilken som helst turist i Bukarest – det er også virkelig tilgængeligt – med indgange uden hævede kanter og elevatorer i hele bygningen og til alle etager. En kyndig turguide introducerer dig til nogle af de finere aspekter af Rumæniens moderne historie.

2. Frilandsmuseet Dimitrie Gusti

Frilandsmuseet Dimitrie Gusti i hjertet af Bukarest fører dig tilbage til en tid før nutidens avancerede teknologi, og det er en ren fryd for sanserne. Det store frilandsmuseum er noget nær perfekt, når det gælder tilgængelighed, eftersom størstedelen af museet er udendørs og i plant terræn. Der er også handicapvenlige toiletter, hvis du skulle få brug for det. Selve museet er faktisk ganske fascinerende med bygninger og artefakter, som har været almindelige i Rumænien gennem de seneste årtier og århundreder.

Frilandsmuseet Dimitrie Gusti, centrum, Bukarest, tilgængelighed

3. Rumæniens Nationale Kunstmuseum

Hvem elsker ikke et godt gammeldags kunstmuseum? Især hvis vejret har vendt sig imod dig, og du har brug for at søge ly for regnen i et par timer! Rumæniens Nationale Kunstmuseum er en imponerende bygning med masser af smukke detaljer! Men det bedste af det hele er, at bygningen er fuldt ud tilgængelig.

Rumæniens Nationale Kunstmuseum, Bukarest, tilgængelighed

4. Parcul Cismigiu

Er der noget mere fredfyldt end at slentre igennem en park? Parcul Cismigiu har gode adgangsforhold for alle, da mange af gangstierne og broerne er tilgængelige for kørestolsbrugere. Hvis du trænger til en pause fra det travle Bukarest og til at opleve nogle af de mere naturskønne seværdigheder, så er en tur til Parcul Cismigiu et must!

Parcul Cismigiu parken, Bukarest, tilgængelighed

5. Unirii-pladsen

Pladsen ligger i centrum af Bukarest og er også kendt som Unionspladsen. Den byder på et imponerende springvand og et stort græsareal og er perfekt til en slentretur på en sommerdag. Pladsen er nærmest et midtpunkt for Bukarest, med masser af butikker og stormagasiner lige i nærheden, som alle sammen har gode adgangsforhold for kørestolsbrugere.

Unirii-pladsen Pladsen, centrum, Bukarest, Unionspladsen, tilgængelighed

Ovenstående forslag var blot nogle få ideer til, hvad du kan se og foretage dig i Bukarest. Det er også skønt bare at vandre rundt i byen og suge til sig af alle de kulturelle indtryk. Jeg vil helt klart anbefale både Bukarest og hele Rumænien til enhver, der skulle være interesseret – og med en lille smule forberedelse og planlægning er Rumænien også tilgængelig for dig!

Hvis du vil have endnu flere tips og gode råd om tilgængelige rejser i Europa, kan jeg anbefale dig at læse flere af vores blogposts her.