Passionate People

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

4 fabelagtige modefif til kørestolsbrugere

Kørestolsmode. modefif til tøj egnet for kørestolsbrugere

Modefif til kørestolsbrugere…

…handler ikke kun om at finde de sidste nye trends, men også om at finde tøj, der er behageligt at have på og giver dig bevægelsesfrihed til at køre din kørestol. Det kan sommetider være vanskeligt at finde den rigtige kombination af tøj, der både ser godt ud og passer til din livsstil. Disse fire modefif giver dig et godt udgangspunkt, når du skal finde nyt tøj.
Når du ved, at hvert eneste stykke tøj i din garderobe passer perfekt og giver dig den rigtige bevægelsesfrihed, slipper du for at få stress om morgenen, når du skal vælge dagens outfit.

1.talUndgå for langt tøj og tilbehør

Lange stykker tøj og accessories ex. tørklæder og maxikjoler, kan sætte sig fast i kørestolens hjul. Selv om det ser flot ud, vil det gå ud over din bevægelsesfrihed, fordi du hele tiden er nødt til at passe på, at du ikke bliver viklet ind. Vælg tøj, der er mere tætsiddende og ikke flagrer løst ud fra kroppen.

2-talSæt fokus på din talje

Løstsiddende overdele og lange jakker kommer nemt til at pose og giver dig en kasseagtig form, når du sidder ned. For at undgå det kan du tilføje et bælte, så din overdel sidder mere til, og du fremhæver din talje. Du kan også gå efter faconsyede overdele, der naturligt sætter fokus på taljen. Materialerne spiller også en rolle. Kraftigt stof og store knapper kan “klumpe” og få dig til at se større ud om livet, end du er.

3-talGiv den fuld gas med skoene

Nu hvor du sidder ned hele tiden, er det nemt at bruge superflotte sko. Du kan købe modeller, som tidligere ville have været for ubehagelige at gå i hele dagen. Men du skal være ekstra opmærksom på at vælge den rigtige størrelse. Skoene må endelig ikke være for små. Hvis du ikke kan mærke dine fødder, kan du få alvorlige skader på huden, uden at du opdager det. Men ellers skal du bare slå dig løs og gøre skoene til et spændende eleme

nt i dit outfit.

 Vælg længere overdele

En længere overdel får din overkrop til at syne slankere. Når du sidder ned, kommer du nemt til at se kompakt ud. Og måske får det dig også til at se lavere ud, end du er. En overdel, der går ned over taljen, “glatter” det hele ud og får dig til at syne længere. Du undgår også at vise bar hud, når du bøjer og strækker dig. Korte overdele har det med at glide op, når du sidder ned. Så vælg lange overdele, medmindre du gerne vil vise ryg eller navle, hver gang du rækker ud efter noget.

Nu har du fået nogle modefif, hvordan du skal vælge tøj, men husk også at bruge accessories til at fremhæve dine bedste fortrin. Du kan bruge halskæder, ørenringe, tørklæder eller slips for at rette opmærksomheden mod dit ansigt. Og hvis du foretrækker en garderobe, der hovedsageligt består af praktiske basics dele, er accessories en god måde at være trendy på alligevel.

De to vigtigste ting, du skal have med på shoppingturen, er selvtillid og en positiv indstilling. Der er mange stylingsmuligheder for kørestolsbrugere. Du skal huske at fokusere på det, der får dig til at se fabelagtig ud – ikke på det, alle de andre har på.

 Teksten er oversat fra engelsk.
Forfatter: Annie Beth Donahue er professionel skribent med fokus på sundhed og handicap. Du kan læse mere om hende på www.anniebethdonahue.com